TARTSA SAJÁT KEZÉBEN ÉRTÉKEI VÉDELMÉT A NAP 24 ÓRÁJÁBAN!

Kültéri megfigyelés bárhol - bármikor - kötöttségek nélkül...

A biztonsági állomás könnyen szállítható és percek alatt bárhol üzembe helyezhető...
A biztonsági állomás könnyen szállítható és percek alatt bárhol üzembe helyezhető...

Mobil biztonsági megfigyelő állomások bérlése és értékesítése

Komoly kihívással kell szembenézniük azoknak, akik a lakóhelyüktől távol eső, infrastruktúra nélküli területek hatékony védelmét szeretnék megoldani. Méhészetek, halastavak, építkezések, erdészetek, szabadban tartott állatok biztonsági megfigyeléséhez egy olyan eszközre van szükség, amely könnyen hordozható, önálló kommunikációs csatornával és önálló stabil tápellátással rendelkezik. Ilyen megoldás lehet az élőképes távoli betekintést biztosító EcoSpy hordozható napelemes megfigyelő rendszer. Az integrált 4G mobilhálózat, a távoli vezérelhetőség, a körbe forgatható élőkép, az automatikus célpont követés és a humán felismeréssel kombinált fejlett riasztási funkciók rendkívüli szabadságot és megfizethető biztonságot nyújtanak üzemeltetőjük számára.


RENDSZERISMERTETŐ

Az EcoSpy hordozható napelemes megfigyelő rendszerek sokoldalúan kombinálható és igény szerint testre szabható megoldásokat kínálnak.

Általános jellemzők

Biztonsági állomásaink moduláris felépítésűek, ezért számtalan variáció áll rendelkezésre annak érdekében hogy az egyedi igényekre szabott leghatékonyabb védelmi megoldást nyújtsa az Ön számára. Az EcoSpy megfigyelő rendszereket rövid idő alatt megtérülő beruházási költség jellemzi. Alkalmazásuk során jelentős mennyiségű üzemanyagot, időt és fáradtságot takaríthat meg. Hosszú távú zökkenőmentes működésükkel nagyban hozzájárulnak az üzemeltetési kiadások és a környezetszennyezés csökkentéséhez.

Készülékeink előre beállítva, teljesen üzemkész állapotban vehetők igénybe. A rendszerek nem csak megvásárolhatók, hanem időszakos megfigyelési célokra igen kedvező díjszabással is bérelhetők.

Összecsukható, könnyen szállítható acél állványrendszer
Összecsukható, könnyen szállítható acél állványrendszer

Alkalmazási területek

Méhészetek, halastavak, régészeti ásatások, fokozottan védett örökségvédelmi objektumok, öntöző rendszerek, építkezések, erdészetek, munkagépek, szabadon tartott állatok biztonsági megfigyeléséhez, vagy akár élőképes vadmegfigyeléshez is hatékonyan alkalmazható megoldásokat kínálunk.

Az utóbbi évek során fokozott igény jelentkezik a nagyobb kiterjedésű kültéri területek megbízható védelmét ellátó eszközökre. Ilyen megoldás lehet a valós idejű vizuális betekintést és fejlett riasztási funkciókat biztosító EcoSpy hordozható napelemes tápellátású megfigyelő állomás. A rendszer beépített 4G mobilhálózattal, távoli vezérléssel, körbe forgatható élőképpel, és mesterséges intelligenciával rendelkezik. Mindezek rendkívüli szabadságot, mobilitást és megfizethető biztonságot jelentenek az üzemeltető számára. A megfigyelő állomás elsősorban olyan távol eső, nehezen megközelíthető területek védelmét láthatja el, ahol nem áll rendelkezésre széles sávú vezetékes internet, és 220V-os hálózati áramforrás. Ez esetben sziget üzemű napelemes tápellátást alkalmazunk amely az év jelentős részében 24 órás rendelkezésre állást biztosít.

FELÉPÍTÉS

Az EcoSpy megfigyelő állomások fő egysége egy speciális tervezésű összecsukható 4m magas, stabil acél állványzatra épül. Az állványzat a megfigyelési helyszínen beton talapzathoz vagy talajcsavarokkal rögzíthető. Az állványzat legmagasabb pontján egy vagy több kültéri használatra tervezett intelligens PTZ IP kamera helyezkedik el. A kamera 4G mobilinternet használatával valós idejű akár HD minőségű élőképet, a nagyteljesítményű IR LED-ek pedig 80-200 méteres éjszakai látótávolságot szavatolnak. Az 5x-25x-ös optikai zoom és a 360 fokban forgatható kamera eddig elképzelhetetlen rugalmasságot biztosít az üzemeltetőjének. A sokoldalúan programozható készülék képes riasztási fotót küldeni, beépített memóriakártyán tárolni, vagy akár egy FTP szerverre is feltölteni a mozgás érzékelésre indított nagy felbontású felvételeket. A rögzített videók a helyszínen WIFI kapcsolaton, vagy akár távoli mobiltelefonos applikáción keresztül is megtekinthetők vagy letölthetők. A gazdag beállítási lehetőségek bármilyen okos eszközön, vagy PC kliens program segítségével bárhonnan és bármikor igen egyszerűen módosíthatók.


A rendszert alkotó fő egységek:

 1. Ipari minőségű vízálló kültéri biztonsági IP kamera. Felszereltség:  (típustól függően eltérő lehet) 360 fokban forgatható-buktatható 5x-ös vagy 25x-ös optikai zoom, 80-200m-es éjszakai látótávolság, beépített SDHC memória kártya, mobil APP-os és számítógépes valós idejű távoli élőképes betekintés. Gépjármű és humán felismerés, előre konfigurálható vonalátlépés, két irányú területbehatolás felismerés, automatikus célpont ráközelítés és követés, előre programozható járőr útvonal bejárás, helyi hangriasztás, fehér fényvetők aktiválása riasztáskor stb. ...
 2. Masszív festett acél állványzat öszecsukható, hordozható kialakításban. Megfelelő stabilitást biztosít viharos szélben is a kilengés megelőzése érdekében. A készülék kábelezése az állványzat belsejében fut a külső behatások és a szabotázs védelem miatt. Az X alakú talapzat a talajhoz, utánfutóhoz vagy bármely más felülethez való rögzítést egyaránt lehetővé teszi.
 3. Sziget üzemű napelemes tápellátás. Az egység egy optimálisan méretezett edzett üvegbevonattal ellátott prémium minőségű német napelemből, digitális kijelzővel rendelkező töltésvezérlő elektronikából, Egy nagyteljesítményű munkaakkumulátorból és szabványos kábelezésből áll.
  Megjegyzés: Amennyiben mellőzzük a napelem panelt az összeállításból, abban az esetben a rendszer kizárólag az akkumulátorról (a kamerák számától függően) akár 6- 14 napig is képes folyamatosan üzemelni. Az akkumulátor celláit a mélykisülés miatti károsodás megelőzése érdekében a töltésvezérlő elektronika megfelelő időben leválasztja a fogyasztóról. Az akkumulátor újra töltését követően a rendszer újfent beüzemelhető.

Opcionális rendszer modulok:

 1. Nagy látószögű kültéri PIR mozgásérzékelő hangriasztás funkcióval
  A PTZ IP kamera mögötti 8-10 fokos holt tér biztosítására ajánlott megoldás, amely megbízható mozgásérzékeléssel, szirénázó hangriasztással fokozza a biztonságot és a szabotázs elleni védelmet. A kamera mögött felszerelt mozgásérzékelő egy RF távkapcsoló segítségével több méter távolságból élesíthető vagy hatástalanítható. 
 2. Nagy érzékenységű orbitális rendszerű 4G LTE antenna erősítő.
  A speciális antenna erősítőre akkor lehet szükség ha az adott területen az internet lefedettség ingadozása vagy elégtelensége ezt feltétlenül igényli.

Egyedi megoldásra lenne szüksége?

TÁPELLÁTÁS

Az EcoSpy megfigyelő állomások tápellátási megoldások szerint az alábbi fő kategóriákba sorolhatók:

Hálózati 220V-os tápellátás

Akkumulátoros tápellátás

Napelemes tápellátás

TÁPELLÁTÁSI MEGOLDÁSOK

Alapvetően három féle tápellátási megoldás jöhet szóba, melyek nagyban meghatározzák a rendszer bekerülési költségét.

 1. Akkumulátoros tápellátás. Ez a megoldás olyan területre ajánlott ahol nagyobb kiterjedésű vagy gyakran változó megfigyelési pontokon lát el feladatot a rendszer (halastavak, vándorló méhészet, útépítés, stb). Ez esetben az állványzatra épített zárható acél dobozban elhelyezett 12v-os speciális munka akkumulátor gondoskodik a szükséges energia igényről. A mély kisülés elkerüléséről töltésvezérlő elektronika gondoskodik, amely az optimális szakaszban lekapcsolja az áramellátást a rendszerről, elkerülve ezzel az akkumulátor cellák károsodását. Egy jól méretezett megfelelően feltöltött akkumulátorral (az alkalmazott kamerák számától függően) a rendszer akár 6-14 napig is képes folyamatosan üzemelni.
 2. Sziget-üzemű napelemes tápellátás. Az akkumulátoros tápellátás szolár modullal bővített változata, mely során az akkumulátor folyamatos utántöltéséről egy megfelelően méretezett korszerű napelem panel gondoskodik. Egy jól tervezett sziget-üzemű napelemes tápellátás télen-nyáron egyaránt, kompromisszum mentes üzemeltetést és korlátlan mobilitást biztosít a megfigyelő rendszer számára

EcoSpy rendszerek méhészeti megfigyeléshez! Biztonsági állomásaink után az OMME Magyar Méhészeti Nemzeti Program Pályázati keretein belül a beruházási költség jelentős része visszaigényelhető! Számláink és tanúsítványaink minden tekintetben megfelelnek a pályázati kiírások formai követelményeinek. 

További rendszertulajdonságok és speciális szolgáltatások

 • Előre programozható megfigyelési pontok (presetek)
  Alap helyzetben a kamerát a terület legrelevánsabb pontjára célszerű pozícionálni (pld. főbejárat). A gyors áttekintés érdekében több tucat előre beállított kamera pozíciót hozhatunk létre, melyek behívása során az eszköz villámgyorsan az aktuális nézőpontra fókuszál.
 • 5-25x-ös optikai zoom
  Távolabbi pontok precíz megfigyelésére részletgazdag élőkép és 5x-ös, vagy akár 25x-ös optikai zoom áll rendelkezésre.
 • Helyi hangriasztás
  Mozgás érzékelés vagy humán felismerés esetén egy kültéri hangszórón keresztül szirénázó hang vagy előre rögzített szöveg lejátszása is aktiválható.
 • Kétirányú hangátvitel
  Az élőkép mellett az integrált kétirányú hangátviteli technológia segítségével bármikor bele is hallgathat a készülék környezetében zajló eseményekbe. Sőt egy gombnyomással Ön is szólhat vagy akár párbeszédet is folytathat a készülék közelében tartózkodó személyekkel.
 • Automatikus célpont követés és auto-zoom
  A beépített mesterséges intelligencia az azonosított célszemélyt több száz méteren keresztül automatikusan ráközelítve is képes precízen követni, miközben riasztási képet küld az üzemeltetőnek és videó felvételt rögzít az eseményről.
 • Emberi és motoros gépjármű alakfelismerő algoritmus (SMD+)
  A legtöbb biztonsági kameránál alkalmazott kép-pixel elváltozásokból kiszámított mozgásérzékelés, számos zavaró körülmény (rovarok, állatok, szeles időjárás stb.) hatására sok felesleges képküldést és riasztást generálhat. Ennek megelőzésére lett kifejlesztve a legújabb humán felismerő algoritmus, amelyet aktiválva a rendszer képes azonosítani és megkülönböztetni az emberi alakot számos más zavaró jelenségtől. Ezen módszer alkalmazásával rendkívül alacsony szintre csökkenthető a felesleges vakriasztások száma.
 • Vonalátlépés és előre behatárolt többirányú intelligens területvédelmi funkciók. (IVS)
 • Szelektív mozgásérzékelési területek
  A kamera látóterében olyan érzékeny területet jelölhetünk ki amely képes felismerni a képen észlelt változásokat. Mozgás érzékeléskor a készülék a beépített SD kártyára és felhő alapú tárhelyre egyaránt képes rögzíteni a felvételeket és mindeközben többféle riasztási funkcióval jelzi Önnek az illegális behatolást. Tetszés szerint felhő alapú galériába való képküldés vagy Applikációs riasztás egyaránt beállítható, így mindig azonnal értesül a váratlan eseményekről. További extra funkció a helyi hang riasztás, mely során a kamera hangsugárzóján keresztül szirénázó hanggal, kutyaugatással vagy más egyedi hanggal lephetjük meg a területre érkező váratlan látogatókat.
 • Fehér színű fényvetők
  Mozgás érzékeléskor fehér fényű LED-ek alkalmazása is lehetséges, melyek akár 50 méteres körzetben is képesek megvilágítani az őrzött területet 
 • Automatikus őrjárat funkció
  Néhány kamera típusnál lehetőség van előre programozni a legfontosabb megfigyelési pontokat amelyeket a készülék rendszeresen végigjárva folyamatosan humán célpontot keres.

Kérje segítségünket és ingyenes árajánlatunkat!