Játszótér felügyelet EcoSpy rendszer alkalmazásával

2020.08.21

Mezőberény Város Önkormányzata megbízásából immáron a második EcoSpy megfigyelő állomás került kihelyezésre a város közterületén. A két kamerás sziget-üzemű napelemes rendszer az egyik újonnan épült játszótér biztonsági felügyeletét látja el. 

A humán érzékelési funkció jóvoltából kizárólag az emberi jelenlétről készített felvételek kerülnek rögzítésre. Az "Auto-tracking" üzemmódban működő kamera pedig 355 fokban elfordulva képes követni az érzékelt célszemélyeket. A két kamera kombinálásával gyakorlatilag a játszótér teljes területének a felügyelete megvalósítható. Az üzemeltető az eseményekről riasztási kép formájában is értesül amelyek egy felhős mobil applikációba érkeznek. A kamera memóriájában rögzített videó felvételek távolról is gyorsan visszakereshetők és egyszerűen letölthetők. A távfelügyelettel megbízott személyzet pedig amennyiben rendellenes használatot tapasztal, a kétirányú hangátviteli lehetőség segítségével élő szóban figyelmeztetheti a gyerekeket a kültéri hangszórón keresztül. 

Amennyiben a COVID-19 vírusjárvány megújulása miatt ismételten játszótér lezárásra kerülne sor, a rendszer képes előre felmondott szöveg lejátszásával a humán érzékelést követően automatikusan figyelmeztetni a szabályszegő helyszínen tartózkodókat.